Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/desleyit/domains/teamflink.nl/public_html/modules2015/algemeen/controller/controller.php on line 198
Editie 2019

Editie 2019

Via Adrie Bergwerff (loper Team FL!NK) ben ik bij het team gekomen. Nadat ik zijn belevenissen had gehoord en zijn verhaal had gelezen (dit kunt u hier teruglezen!) wilde ik mij ook inzetten voor dit mooie doel. Een aantal jaar geleden ben ik mijn vader verloren ten gevolge van de ziekte Kanker en op deze manier kan ook ik mijn bijdrage leveren aan patiënten die deze verschrikkelijke ziekte hebben.

In oktober 2018 ben ik bij het team gekomen en heb ik deelgenomen aan verschillende activiteiten. Denk hierbij aan collecteren, sponsors zoeken, rommelmarkt in De Kuip, benefietdiner en zo zijn er nog meer te benoemen.

Ruim voor het begin van de Roparun heb ik samen met Maarten de Vos en Marnix Rottier de route verkend van Hamburg naar Rotterdam. Was een en al gezelligheid. We hebben de rustplaatsen bezocht, (magere) ? braadworsten gegeten en de aanpassingen in de route bekeken.

Mijn taak was chauffeur/navigator. Dit houdt het volgende in:

  • Het vervoeren van de lopers naar het volgende wisselpunt op de route
  • Verzorgen van catering tijdens een shift
  • Zorgen dat lopers veilig kunnen in- en uitstappen (ook bij het oversteken)
  • Zorgen dat de lopers veilig wisselen (letten op andere teams)

Halverwege de Roparun bleek dat ik een dubbele taak moest uitvoeren. Wegens diverse blessures van enkele lopers moest ik ook het parcours op om te gaan lopen. Enkele taken werden dus ook over de lopers verdeeld die op dat moment niet hoefden te lopen. Ik werd toen Rob de chauffeur en Bod de loperT genoemd, kortweg Brob.

Deze eerste Roparun gaf mij veel voldoening dat ik iets kan doen die het ook echt nodig hebben. Doorkomsten in diverse steden hadden soms een emotionele lading. Vooral de stop bij Familiehuis Daniel den Hoed (locatie Groene Hilledijk) maakte veel indruk op me. Dit was voor mijn één van de zware emotionele momenten, maar dat was toch ook een manier van ‘genieten’. Dit laat mij toch wel beseffen waar we dit allemaal voor doen.

Komend jaar ga ik de Roparun lope te lope. Voor iedereen een nieuwe ervaring omdat de route is aangepast van Hamburg-Rotterdam naar Bremen-Groningen-Friesland en vervolgens gaat de route weer verder via het vertrouwde Sleen naar de mooiste rotstad die er is: Rotterdam!.

Deze samenvatting is geschreven door Rob van Wijk, Chauffeur Team FL!NK 2019